top of page
Buro FIT!

 

Het interactieve en muzikale theaterspel Buro FIT! dient als gezondheidskompas om jongeren wegwijs te maken in de fastfoodautomaten-frituur-suiker-energy-jungle. 

 

Begeleid door twee theatermakers (waarvan een tevens voedingsdeskundige is) worden jongeren in een interactief theatraal spel, voor de duur van twee lesuren, wegwijs gemaakt in de juiste voedselkeuzes waar ze dagelijks mee worden geconfronteerd.

 

Af en toe wordt het spel opgeluisterd door muzikale performances die de boel weer even lekker wakker schudden. Vooral het nummer "Dikke Botten" zet zoden aan de dijk!

 

Op scholen waar wij komen, zien wij veel jongeren die er een ongezonde leefstijl op nahouden. Dat is ook niet zo gek als je eens goed kijkt wat hen dagelijks wordt aangereikt middels de schoolkantine en de misleidende marketing van de voedselindustrie die hen voortdurend bombardeert met aantrekkelijke kleuren, video's en feel-good-songs. We verkeren in een regelrechte fastfoodautomaten-frituur-suiker-energy-jungle waar de paden onherroepelijk overgroeid lijken. Dit werkt niet alleen overgewicht in de hand maar zorgt ook voor ongezonde leefpatronen van de -op het eerste oog- gezonde kinderen. Als je het een kind vraagt, kiest hij of zij toch liever voor lekker vet, berezoet of zierend zout. 

 

Hoe gezond eten en bewegen ook lekker kan zijn laten we zien door middel van het Buro FIT!-spel.

 

In de spelregels van Buro FIT! staat niet wat wel en wat niet mag. Als dit spel wordt gespeeld vergroten de leerlingen hun kennis over voeding en zullen ze vanzelf inzien waarom het verstandiger is bepaalde keuzes wel en andere keuzes niet te maken. Tijdens het spel worden ze geconfronteerd met vastgeroeste gewoontes en worden ze uitgedaagd om in discussie te gaan over het belang van goede voeding en meer lichaamsbeweging.

 

Doelgroep: VMBO tot VWO (onder- en bovenbouw)

 

Duur: 3 lesuren per klas (maximaal 30 leerlingen)

Per projectdag: maximaal 2 klassen

 

Prijzen: € 485,- voor 1 klas / 1 project. Meer klassen? Prijs in overleg.

 

Deze prijzen zijn exclusief vervoerskosten vanaf Rotterdam à € 0,30 per km.


Aantal acteurs: 2 (waarvan 1 tevens voedseldeskundige).

Wij vragen dat er een begeleidende docent aanwezig is. 

Buro FIT!

  • Wix Facebook page
  • Flickr Social Icon
  • Wix Twitter page
  • YouTube Classic
bottom of page