top of page

De Sneeuwfabriek

De Sneeuwfabriek is een non-profit organisatie in Rotterdam, gespecialiseerd in ontwikkeling en aanbod van cultuur en educatie. De Sneeuwfabriek komt naar diverse scholen in heel Nederland om leerlingen te informeren, te stimuleren, te vermaken en om met hen samen te werken. Behalve educatieve voorstellingen ontwikkelt De Sneeuwfabriek internationale muziektheatervoorstellingen. 

Tjyying Liu

Tjyying Liu is theatermaker, schrijver en performer. Hij studeerde Sinologie in Leiden, Parijs en Peking. Na een verblijf van acht jaar in China keerde hij terug naar Nederland om regie aan de Toneelacademie in Maastricht te studeren. Tjyying werkt sinds 2006 als onafhankelijk acteur, schrijver en regisseur. Zijn scenariodebuut 'ZUCHT' werd bekroond met een nominatie voor een Gouden Kalf. Daarnaast verzorgt en ontwikkelt hij rondleidingen in het Rijksmuseum, het Mauritshuis, Boijmans van Beuningen en het Tropenmuseum.

 

Carola Arons

Na haar opleiding aan de toneelschool is Carola sinds 1995 werkzaam als actrice en docent drama. Een aantal jaar geleden raakte ze betrokken bij een project van het Erasmus Ziekenhuis over de gezondheid van Rotterdammers en is ze met een groep jongeren op zoek gegaan naar manieren om het probleem van overgewicht onder jongeren aan te pakken. Dat was zó inspirerend dat ze aan de studie gewichtsconsulente (specialisatie: kinderen/jongeren) begon en sindsdien werkt ze samen met De Sneeuwfabriek aan het succesvolle BuroFit!.

Marije Op 't Eijnde

Is theatermaker en actrice. Ze studeerde aan de Academie Voor Drama in Tilburg. Daarna volgde ze workshops Meisner, Mime en Viewpoint, omdat ze zichzelf ook na de academie wil blijven voeden. In december 2012 heeft ze de eindregie van KAMER MET UITZICHT II gedaan bij De Sneeuwfabriek. De rode draad in haar werk is een pleidooi voor de kwetsbare mens: de sukkel op een sokkel!

 

Sandra Moonen

Sandra Moonen is theatermaker, performer en presentatrice. Na haar afstuderen aan de HKU werkt zij als freelancer voor diverse gezelschappen als acteur en docent drama. Naast uitvoerend werk als actrice ontwikkelt ze diverse cultuureducatieprogramma's voor scholen en is ze part-time CKV docent op een VMBO-school in Amsterdam.

 

Leon de Waal

Leon de Waal is een theatermaker die zijn voorstellingen zowel op locatie maakt als in het theater. Leon schrijft theaterteksten en acteert. Hij studeerde aan de Academie Voor Drama in Eindhoven. Het werk dat hij sindsdien maakt kenmerkt zich door zijn grote diversiteit. 'De mensheid verbonden door onvermogen' en 'stedelijke eenzaamheid' lopen als rode draad door zijn werk.

 

  • Wix Facebook page
  • Flickr Social Icon
  • Wix Twitter page
  • YouTube Classic
bottom of page